måndag 29 oktober 2018

Plus Products - börsnoteras idag!En uppdatering är på sin plats angående Plus Products, ett bolag jag följt och skrivit om tidigare, som börsnoteras idag. Jag har skrivit om bolaget tidigare, som du kan läsa här: (8eunderverketsresa.blogspot/2018/07/en-intressant-borsintroduktion-plus)

Bolaget är tillverkare och distributör av cannabis som fokuserar på ätbara produkter. De har sin verksamhet i Kalifornien. Bolagets försäljningssiffror ser fina ut och fortsätter öka, produktionskapaciteten ska utökas, och värderingen ser attraktiv ut. 

Efterfrågan på deras produktlinje fortsätter att öka. Under 2018 har PLUS ständigt ökat sina intäkter. Företaget har fokuserat på tillväxt och de tycks lyckas, då deras marknadsandel växte från mindre än 1% under fjärde kvartalet 2017 till nästan 5% under andra kvartalet 2018. 

Plus Products har haft en stor efterfrågan på sin gummyprodukt och fokuserar på att öka sin produktionskapacitet. Tidigare i år flyttade företaget till en ny anläggning med toppmodern produktionsutrustning för att uppnå detta mål. Detta är ett viktigt initiativ för företaget, som underlättat deras breddning av sortimentet. 


www.plusproducts.com

I mars i år slutförde PLUS en rejält övertecknad private placing, (vilken jag deltog i).
Detta resulterade i cirka 6 miljoner dollar i intäkter. Detta var en betydande ökning och det genererade stort intresse. Det visar att företaget fortsätter att ha tillgång till kapital.

Företaget leds av en ledningsgrupp som har haft framgång inom både finans och teknik. VD, Jake Heimark, har tidigare arbetat på Facebook, ordföranden Craig Heimark var tidigare CIO hos UBS. Närvaron av Matt Schmidt, EVP för Corporate Development hos Green Organic Dutchman (TGOD) som styrelseledamot i PLUS talar till ledningsgruppens internationella ambitioner.

Medan andra marknader är kan vara frestande, är ingen lika stor eller konkurrenskraftig som Kalifornien. Om PLUS visar att de lyckas i Kalifornien, kan företaget expandera till nya marknader. När det gäller det strategiska läget för PLUS, så huserar dom på en snabbväxande marknad och möjligheterna för företaget att kapitalisera på cannabisboomen i Kalifornien är stor. Fokus på Kalifornien är inte en slump, PLUS flyttade från Colorado till Kalifornien tidigt i sin historia för att försöka konkurrera på en större marknad.

Plus Products börsnoteras på CSE, Canadian Stock Exchange, som många andra cannabisbolag. Där är courtagekostnaden högre än andra internationella handelsplatser. Räkna mellan ca 360-450kr beroende på courtageklass och bank.  

Ställen att köpa Plus produkter just nu sträcker sig längs med hela Kalifornien.Möjligheter:
-Plus är det snabbast växande företaget i den snabbast växande sektorn.

-Plus har sin verksamhet i Kalifornien, som är Amerikas största marknad. 

-Plus gummyprodukt har blivit eftertraktade. Deras "Sour watermelon"produkt var den mest populära gummyprodukten i hela Kalifornien under Q2 av 2018.

-Plus har nylien utökat sitt sortiment.

Risker:
-Cannabis är fortfarande olagligt enligt USAs federala lagar. 

-Plus har en väldigt aggressiv tillväxttakt som kanske inte kan förväntas bibehållas i längden.

Jag vill påpeka att detta inlägg inte ska ses som en rekommendation. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Historisk avkastning är ingen garanti för att framtidens resultera i detsamma. Jag får inte betalt för att skriva på bloggen. Dessa tankar och åsikter är mina egna. 

Håll utkik efter nästa blogginlägg som kommer ta upp vilka delstater som kommer rösta om legalisering av cannabis i olika omfattning, helt demokratiskt. Valet är den sjätte november, under mid term elections. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar