onsdag 15 augusti 2018

This just in: Nyheten i Canopy Growth Corp som får aktien att skjuta i höjdenConstellation Brands, alkoholdryckesbolaget, som har bl.a. ölmärket Corona under sitt paraply, utökar sitt ägarskap i Canopy Growth Corp. Constellation köper aktier i Canopy till  priset 48.60 CAD, vilket innebär en premie kring 51% mot Canopys stängningskurs igår, tisdag. Constellations ägandeandel ökar därmed från 19,9% till 38%.  Det är en investering kring 5 miljarder CAD. Eller 35 miljarder i SEK. 

Denna investering beskrivs som den största hittills i branschen. 

Kapitalet ska, enligt Canopys VD Bruce Linton, avsättas för att bredda bolagets internationella expansion. 
Detta tycks inte aktiemarknaden ha lyssnat till, då många redan tycks börjat spekulera i möjliga uppköpskandidater för Canopy att förvärva, och många cannabisbolags aktiepriser har skjutit i höjden. 

Constellations VD, Rob Sands, sa följande i samband med nyheten:
"Under det senaste året har vi kommit att bättre första cannabismarknaden, den enorma tillväxtmöjligheten som presenteras, och Canopys marknadsledande kapacitet i denna sektorn". (Fritt översatt). 

Constellation Brands gick initialt in i Canopy i oktober fjol, vilket de då uppgav var på grund av förhoppningen om att kunna erbjuda öl med cannabis som innehåll. 

Denna nyhet leder onekligen till en uppsving i hela sektorn. Frågan är hur länge det håller i sig, då å ena sidan cannabisaktierna låg i en djup negativ trend före nyheten, å andra sidan är legalisering av cannabis i rekreationellt bruk 63 dagar bort i Kanada.  Håll utkik efter nästa blogginlägg som kommer handla om REITs.
-Fastighetsbolag i olika former. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar