tisdag 19 februari 2019

Cannabisnyheter som innefattar EU, NY Sydkorea och Kalifornien.

EU följer WHOs standard, Kalifornien tillåter hemleverans av medicinsk cannabis, Sydkorea importerar & NY-senator kritiserar Big Pharma 

Europaparlamentet godkänner en cannabisresolution och ansluter sig därigenom till WHOs stöd för medicinsk cannabis. Det röstades i onsdags 13/2 om en resolution som skulle kunna bidra till att främja medicinsk cannabis i medlemsländerna.  
Det ska nämnas att inget i avtalet är bindande, men att resolutionen syftar till att prioritera vetenskaplig forskning, kliniska studier och öka tillgången för medicinsk cannabis.  
Det ändras dock inga lagar på varken internationell eller lokal nivå. 

Kalifornien som delstat är en av de just nu största cannabismarknaderna globalt, har tillåtit hemleverans av cannabisbeställningar online. Detta är de först med i USA, och anledningen är primärt för sjukvårdspatienter som kan ha svårigheter att resa på grund av smärtor eller har begränsad rörlighet. Och för de som vars inköp innebär långa bilresor för att nå sin närmaste återförsäljare, underlättas det också för, tack vare hemleverans. 

En demokratisk senator i USA kritiserar läkemedelsföretag för att motverka cannabislegalisering. "För dom är det konkurrens, vilket är skandalöst med tanke på krisen vi upplever för närvarande på grund av opioider, som är långt mer beroendeframkallande." uttalade sig senator Kirsten Gillibrand, New York.  
Vidare utvecklar hon att hon anser att cannabis behöver bli lagligt på federal nivå för medicinskt bruk. Vilket hon undertecknat förslag i senaten angående. Huruvida dessa förslag röstas igenom är ännu oklart. 

Många studier visar att tillgång till laglig cannabis minskar opioidbruket.  
det är mindre beroendeframkallande än opioider och potentialen till överdosering är låg, skrev forskare i Journal of Health Economics.

Sydkorea börjar importera medicinsk cannabis i mars. Det gäller uteslutande CBD-produkter, som inte är hallucinogent som THC, vilket är förbjudet i landet. Men det råder restriktioner kring en föreskrift. Läkare måste godkänna, och det måste utesluta andra behandlingar och mediciner, dessutom måste patienten ansöka om ett särskilt tillstånd via "Korean Orphan and Essential Drug Centre". Ett krävande arbete för att få tillgänglighet till CBD, en numera ofarlig substans, enligt FN.  


Källförteckning
forbes.com/2019/02/13/european-parliament-passes-cannabis-resolution-joins
forbes.com/senator-calls-out-big-pharma-for-opposing-legal-cannabis
thestranger.com/california-legalizes-home-cannabis-delivery 
ihallandeinvest.se/medicinsk-cannabis-i-sydkorea-fran-och-med-mars

1 kommentar:


  1. Dra nytta av det snabba lånet, garanterat på 72 timmar och fortsätt välja ditt nya livsprojekt. Vi erbjuder lån till alla seriösa människor i nöd; offentliga och privata företag till en räntesats om 3%. Våra överföringar är försäkrade av banken för transaktionssäkerhet. Tack för att du kontaktade oss för mer information.

    Email: georges.matvinc@gmail.com

    WhastApp: +33 756924191

    SvaraRadera