torsdag 20 september 2018

Canopy Rivers - IPO idag!

Canopy Rivers är en investerings- och driftsplattform i den framväxande globala cannabisindustrin. Men vad som gör Canopy Rivers unikt är bolagets strategiska partnerskap och hörnstensinvestering från Canopy Growth Corporation.

Canopy Rivers arbetar tillsammans med Canopy Growth för att identifiera strategiska parter som söker ekonomiskt och/eller driftsstöd och anslutning till Canopy Growth-koncernen. Resultatet är ett ekosystem av företag som verkar i cannabisens  värdekedja. Eftersom portföljen är under utveckling, har varje beståndsdel fördel av möjligheter att samarbeta med Canopy Growth och övriga bolag i koncernen, vilket företaget anser resultera i en fördelaktig miljö för innovation, synergi och värdeskapande för Canopy Rivers, Canopy Growth och hela Rivers ekosystem. 

Canopy Rivers portfölj innehåller flera företag vilket innebär diversifiering av produktsegment, geografi och investeringsstruktur. Bolaget investerar i alla segment av cannabis värdekedja och syftar till att samarbeta med ledande team för bred framgång.

Investeringarna sker i form av produktionslänkade royalties, säkerställa skulder, nybildade joint ventures och ett flertal aktie- och kapitalinstrument (som jag inte förstått mig på helt). Men dessa strukturer ska placera Canopy Rivers med föredragen ekonomi som tillskriver värde.För övrigt sitter den, för många redan kända, Bruce Linton, som verkställande direktör i Rivers, en post han sitter på även i moderbolaget Canopy Growth Inc. 

En sammanfattning av bolagets upplägg:
Källa: https://www.canopyrivers.com

Bruce Lintons korta beskrivning i en intervju i samband med annonseringen av IPOn
"Med Canopy Rivers är vi välplacerade för att utnyttja universum av investeringsmöjligheter som utvecklas globalt i den ständigt växande cannabisekonomin. Det strategiska förhållandet med Canopy Growth, stark förvaltning och tillgång till kapital kommer att göra det möjligt för Canopy Rivers att bygga på en beprövad (track record) och fortsätta utveckla ett ledande ekosystem av cannabisföretag över hela cannabisens värdekedja."

Canopy Rivers har hittills gjort investeringar i elva inhemska och internationella företag, de har en diversifierad portfölj av licensierade tillverkare, licensierade producentansökare, farmaceutiska formulatorer, varumärkesutvecklare och distributörer, detaljhandelsnätverk samt teknik- och medieplattformar.

Jag kommer sannolikt köpa aktier på öppningsdagen, som är idag, tors 20e sep. 
Canopy Rivers kortnamn är RIV och kommer finnas att köpa utan att kräva telefonorder, då bolaget kommer listas på TSX Venture. 


Observera att detta inlägg inte ska ses som en rekommendation. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i densamma. Jag får inte betalt för att skriva nåt på bloggen. Dessa tankar och åsikter är mina egna.  


2 kommentarer:

 1. Canopy Rivers är definitivt intressant, var bara lite försiktigt så du inte köper på en stor premie som har hänt med på nya marijuana ipo's på sistone för sedan så sjunker den hårt. Skulle förvänta mig att inom ett par dagar landar aktien på stadigare nivåer.

  Tänker själv hoppa in då troligtvis. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det låter som ett sunt tips. Jag brukar köpa vid några tillfällen för att inte riskera för mycket. Jag köpte för 1/4 av tänkt belopp i Rivers idag.
   Räknar med att den sjunker lite. Det är ok för mig om den gör det, men inte mig emot om den gör en "Tilray" heller =)

   Radera