måndag 18 juni 2018

Sell in may and stay away? No way!

Men jag har minskat innehaven i min utdelningsmatta. 
Jag har sålt tre innehav, Apollo Global Management (APO), Boston pizza Income fund (BPF) och Brookfield infrastructure (BIP).
APO sålde jag för att de delar ut väldigt varierande summor. Det bolaget känns inte tillförlitligt vid en recession, helt enkelt. BPFs aktie och utdelning har stått still länge och visar inte den tillväxt som jag hade hoppats på. Dessutom oroas jag lite av Domino´s tillväxt, som kan hämma BPFs.  
BIP har jag för avsikt att köpa tillbaka en vacker dag. Jag valde att sälja BIP för att de har lägst utdelning bland de bolagen jag övervägde i Mattbomben.

Varför har jag sålt? För att börsen historiskt sett tenderar gå ner i maj? 

Nä då. Jag ser ett läge som kan vara lukrativt för min cannabis-portfölj. 
Den 7e juni röstade senaten i Kanada angående rekreationell legalisering i landet. Då det röstats igenom tror jag att cannabissektorn kommer lyfta, om än tillfälligt, förutsatt att de återstående detaljerna inte kommer innebära några negativa ändringar. 

Denna försäljning innebär att jag adderat drygt 90.000kr i cannabisportföljen som successivt fördelats mellan cannabisbolag jag siktat in mig på. 

Däribland de stora, där jag fyllt på mest i Aphria, som sjunkit mest under våren och försommaren. 
Canopy, som bara växer sig starkare, Canntrust som enda(?) undervärderade bolag i sektorn, och iAnthus, som har visat fin styrka under samma period. 
Dessutom har jag investerat i ett intressant bolag som kommer börsnoteras inom en snar framtid. 

Jag har en eventuell plan med att sälja en andel av min cannabisportfölj efter legalisering, då jag TROR att bolagen tillfälligt kommer lyfta till nya och övervärderade nivåer, för att senare successivt sjunka tillbaka till mer eller mindre resonabla nivåer och P/E-tal. 

Detta är en riskfylld strategi som jag inte rekommenderar någon att göra.

Då många cannabisbolag redan är högt värderade så föreligger en hög fallhöjd nedåt om nåt händer på aktiemarknaden, som kan vara helt irrelevant för cannabis. 
Som Trump-krig, junk-bonds, eller annan kollaps.

Jag riskerar att få ett rejält bett i baken om det går snett på vägen.      
Men som man säger, friskt vågat, hälften vunnet...

Håll utkik efter nästa blogginlägg, som kommer handla om halvårsredovisning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar