söndag 22 oktober 2017

Handla onoterade aktier - den alternativa listan, Pepins!

Vad är den alternativa listan? 
Pepins är namnet på den alternativa listan. Pepins hjälper privatpersoner och investerare att investera i onoterade tillväxtbolag. 
Att bli delägare i unga, snabbt växande tillväxtbolag har traditionellt varit svårt och endast tillgängligt för ett fåtal. Pepins lyfter dessa hinder och öppnar upp för att enkelt kunna investera i spännande bolag med potential.
Pepins tar hand om komplicerade avtal och genomför en ekonomisk granskning på alla bolag. Det är både gratis och enkelt att bli medlem.  Om man skapar ett konto och loggar in, finner man tillgång till ett investeringskonto, som inte ska misstas för ett ISK (InvesteringsSparKonto)! 
Om man startar konto och loggar in, hamnar man på "My Pepins". 
Där återfinns information rörande innehav, transaktioner och avräkningsnotor m.m.
Pepins erbjuder endast handel ett par gånger årligen på sin marknadsplats, som för övrigt är auktoriserat står under tillsyns av Finansinspektionen. 
Minsta investeringssumma är 500kr. 

Som delägare i ett bolag på Pepins får man ta del av deras community som de kallar "Stakeholders club". Där kan man kommunicera direkt med bolagets delägare och representanter. Där återfinns flöden med nyheter och möjligheter att utbyta erfarenheter och information via diskussionsforum på resp. bolagssida. Direktlänk till Pepins:
https://www.pepins.com

Jag har själv investerat i två olika bolag via Pepins. 

Alvestaglass 
Bolagsbeskrivning:
Alvestaglass AB grundades 1979. Bolaget fokuserar på målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden genom att innovativt möta efterfrågan av nya smaker och typer av prisvärd glass.
Detta gör de genom att ha glutenfri glass igenom hela sortimentet. De erbjuder laktosfria och sockerfria varianter, som är högaktuellt i dagens samhälle. 
Alvestaglass samarbetar också med två andra varumärken, Lohilo och Holly&Dan´s. 
Lohilo är en glass som är proteinrik, för den träningsmedvetna men sötsugna. 
Holly&Dan´s är en organisk frozen yoghurt som är 100% vegansk. 

Alvestaglass är för övrigt ett gasellföretag. Dvs ett av de snabbast växande bolagen i Sverige, som utses av Dagens Industri. Endast 0.5% av alla företag i Sverige uppnår Gasellföretags-kriterier. 

Kriterium för att bli gasellföretag är bl.a. en trettioprocentig omsättningsökning tre år i rad. 

Anledningen till att jag valt att investera i Alvestaglasss är många, men huvudsakligen för deras medvetna inrikting på nyttig glass, som återfinns i olika konstellationer. Proteinberikad, gluten - och - laktosfri, och vegansk. Deras strategi känns up to date och medveten. Och deras tillväxt imponerar. 
Nästa handelstillfälle i Alvestaglass är den 6e december. 
Kronfönster 

Bolagsbeskrivning:
Kronfönster är en småländsk tillväxtresa. De är Sveriges snabbast växande fönstertillverkare med e-handelslösningar, fyra egna fabriker och de arbetar utan mellanhänder.  

På tal om gasellföretag...
Kronfönster har vuxit med i genomsnitt 43% per år(!) de senaste 11 åren. Tidningen Dagens Industri har tilldelat Kronfönster Gasellpris 5 gånger på 8 år! 
Kronfönster har fått Gasellpris 2010, 2011, 2012, 2014 och 2016. 
Kronfönster finns idag i tre länder, är ett multinationellt företag som säljer fönster i hela Europa. Kronfönster bygger nya försäljningsorganisationer i Norge, Danmark och Tyskland.  
Anledningen till att jag valt att investera i Kronfönster är deras modell att sälja utan mellanhänder, deras tillväxt och ambitioner att fortsätta sin expansion. 

Inget nytt handelstillfälle är aktuellt dagsläget, enligt Pepins hemsida. Jag vill dock belysa att nämnda bolag i detta inlägg inte ska ses som köprekommendationer. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i densamma. Jag får inte betalt för att skriva nåt på bloggen. Dessa tankar och åsikter är mina egna.  


Har du koll på Resurs Holding?
Vill du veta mina åsikter kring uppdelad utdelning? 
Bra, håll utkik för detta tar jag upp i nästa blogginlägg.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar