måndag 16 juli 2018

En intressant börsintroduktion - Plus Products

Plus Products är ett cannabisbolag som fokuserar på ätbara produkter. De tillverkar cannabis-infuserade produkter sen 2016, med fokus på att tillhandahålla ätbar cannabis. Sedan grundandet har Plus Products förespråkat tillämpningen av cannabinoider för medicinsk behandling för att öka livskvaliteten för medicinska patienter i primärt Kalifornien.


Plus Products kommer sannolikt att börsnoteras september-oktober 2018. De kommer återfinnas på Canadian Stock Exchange (CSE), vilket kan innebära telefonorder beroende på vilken mäklare man använder sig av. Courtagekostnaden är högre än till andra utländska handelsplatser som TSX, NYSE osv. 

Den federala regeringen i USA har ännu inte legaliserat cannabis eller relaterade  verksamheter. Men marknaden är trots det en av de mest intressanta och snabbast växande sektorerna för tillfället. Cannabis är lagligt på statlig nivå runtom i USA i olika utsträckning; i trettio stater för medicinsk och nio stater för rekreationell cannabis. Och fler stater kommer högst sannolikt att legalisera. Anledningen är simpel. Det skapar fler arbetstillfällen, och det viktigaste för politikerna - genererar skatteintäkter av stora mått. Detta lockar stater som har ekonomiska problem till att legalisera. President Trump har gett den federala regeringen instruktioner på att inte lägga sig i, då det är upp till staterna själva att avgöra i frågan. Denna smått otroliga omständighet gör att affärerna blomstrar, men tillgången på kapital är begränsad för bolagen. Detta beror på att många fonder och institutioner  i USA kan inte bryta mot federala lagar  och de kan således inte investera i dessa typer av bolag. Därför väljer Plus Products, ett Kalifornien-baserat bolag, att börsnoteras hos grannen Kanada.  

Plus lanserade sin första produkt - Plus Gum - 2016 och har sedan dess utökat sitt sortiment av cannabisprodukter till Plus Gummies. "Sedan vi lanserade Plus Gummies har vi överväldigats med önskemål om att fortsätta att bredda vår produktlinje", säger Jake Heimark, VD och medgrundare. "Vi är glada att utforska nya möjligheter med samma tonvikt på innovation, konsistens och testning som vi har applicerat på Plus Gum och Plus Gummies."

"Vår patentsökande produktionsprocess minskar smaken och lukten av cannabis i våra produkter", säger Justin Gwin, chefsforskare. "Vårt team är glada över möjligheten att fortsätta utveckla tekniker och produkter som förbättrar hur konsumenterna upplever cannabis."

"Vi befinner oss vid ett paradigmskiftel i cannabisindustrin i Kalifornien, eftersom laglig rekreationsförsäljning inletts i år", säger Matt Schmidt, VD för TGOF Corp. "Nya konsumenter börjar komma in på marknaden och Plus har visat att de har rätt produktportfölj för att tillgodose dessa nya aktörer". TGOF står för The Green Opportunity Fund och deras VD sitter i Plus´s styrelse. 


"Plus har introducerat två snabbt fungerande cannabis-infuserade ätbara produkter på marknaden. Med stora distributörer som redan är på plats och en demonstrerad förmåga att snabbt starta produkter, har Plus personal och förmågan att skala och diversifiera sina produktlinjer för att möta den ökade efterfrågan som förväntas följa övergången under 2018 i en rekreationsmarknad". 
-New cannabis venture 

Potential finns i bolaget med dess nisch.  
Bolaget är ungt och har fin tillväxttakt. 

Plus products intäkter de senaste kvartalsrapporterna:
Q3 2017: 350K USD
Q4 2017: 500K USD
Q1 2018: 900K USD


Som ni kan läsa, råder positiva vibbar kring bolaget. Men det krävs att bolaget levererar för att att skörda framgång. 


Jag tycker att följande kriterier behöver uppfyllas av bolaget, i varierande utsträckning efter börsintroduktion: 
1. Försäljningssiffror fortsätter öka 
2. Breddning av produktionslinje
3. Förvärv av konkurrenter som inte har samma tillgång till kapital som Plus Products har
4. Justering av värdering till samma nivå (eller högre) som redan listade peers.   

Då bolaget inte ännu är börsnoterat och ganska litet i omfattning, kan det vara svårt att hitta info, vilket jag hade. Men för den nyfikne kan jag rekommendera att gå in på bolagets hemsida och kolla:
plusproducts.com/home

Disclaimer:
Jag äger aktier i Plus Products, då jag deltog i senaste finansieringen på 1,20 USD, pre-IPO. Denna möjligheten fick jag genom mitt medlemsskap i GIG: 
geckoresearch.com/gig/


Håll utkik efter nästa blogginlägg, som kommer handla om ett nytt innehav i Mattbomben; ett potentiellt tillväxt- och utdelningscase

Jag vill påpeka att detta inlägg inte ska ses som en rekommendation. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i densamma. Jag får inte betalt för att skriva nåt på bloggen. Dessa tankar och åsikter är mina egna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar