torsdag 5 september 2019

Bombmattan breddas med nytt, ungt innehav

Jag presenterar ett nytt tillskott i Bombmattan. Bolaget heter Plymouth Industrial REIT (NYSE: PLYM) och är ett small-cap bolag i USA som fokuserar på industri- och lagerlokaler. Modellen påminner om STAGs, med skillnad i att PLYM är yngre. Bolaget grundades 2011 och börsnoterades juni 2017. Bolagets totala portfölj består av 57 byggnader med ca 12.6 M square feet (ca 1.2 M kvm) fördelade i 10 delstater, främst i den östra delen av landet, med huvudkontor i Boston. Sedan börsnoteringen har Plymouth finansierat en del förvärv. Under dessa två åren har bolaget förvärvat för 360 M USD. 

I december 2018 förvärvade företaget en industriportfölj i Jacksonville, Florida om totalt 20 st byggnader, för kostnaden 97 M USD. Första kvartalet 2019 uppvisades 97% beläggningsgrad.  

Året innan, december 2017, förvärvade företaget en industriell portfölj i Chicago-området om 15 st byggnader, för priset av 99.8 M USD. 100% beläggningsgrad Q1 2019.
Snabbspolning fram till juni 2019 då Plymouths senaste förvärv ägde rum.   
485.000 square feet (45.000 kvm) i Indianapolis, som också har 100% beläggningsgrad. 

Under bolagets senaste conference call uttalades det om pågående förhandlingar som låg i slutskeden: 
"-Den första affären är en 7-byggnadsportfölj i Chicago, med en dryg miljon square feet (ca 92.000 kvm) för 32 M USD med initialt beräknad avkastning om 8.25%.  
Den andra affären är en fastighet med två industribyggnader i Memphis på totalt 566 000 square feet med en total kostnad på cirka 22 miljoner dollar. Fastigheten är 100% uthyrd. Hyresgästen är starkt investerad i dessa byggnader och utökade nyligen deras hyresavtal till 2024. Vi finansierar detta förvärv med drygt 12 miljoner kontant och antagandet om en inteckning på 9,5 miljoner dollar.”

Det ska betonas att bolaget ännu inte går med vinst och har en hög belåningsgrad. Inte något för den defensivaste av investerare, kanske. Men både omsättning (blå stapel) och vinst (orange) går år rätt håll.  
börsdata.se 


PLYM har hög direktavkastning (8%) och jag har tagit en blygsam position, (1/4) då jag inte är helt övertygad om dess tålighet i sviktande konjunktur. Men då jag varit överviktad i OHI och skalat på grund av oroligheter kring hyresgäster med tveksam ekonomi, passade det mig bra att allokera till ett bolag med liknande utdelning, men dessutom med större tillväxtpotential.     
Bolaget växer rätt fort och jag har fått upp ögonen för mindre och med snabbväxande fastighetsbolag sen jag gick in i IIPR, ett annat ungt, snabbväxande fastighetsbolag. PLYM snubblade jag över via Seeking Alpha, där jag följer en duktig skribent inom REIT-sektorn, Brad Thomas. Nedan följer artikeln jag använt mig av för detta inlägget. 

Läskigt hög utdelning för ett så ungt bolag?
Observera att detta inlägg inte ska ses som en rekommendation. Gör alltid din egen analys innan du investerar. Historisk avkastning och resultat är ingen garanti för att framtiden ska resultera i densamma. Jag får inte betalt för att skriva nåt på bloggen. Dessa tankar och åsikter är mina egna. 

Referens:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar